maandag 16 juli 2007

stap 3.... we zijn begonnen

Na de vorobereidingen (stap 1-2) zijn we vandaag begonnen met het aanleren van het apport. Mamba heeft zo'n 40 clicks verdiend (farmfoodbrokjes) door alle interacties met de nep-apportblok. Ze was zo'n 5 keer even afgeleid maar voor de rest goede focus en bijna direct een herhaling. alleen bij het afwijkend vasthouden (heel hoog, verder weg, ect) was er in he tbgein soms nog een moment van aarzeling. Ze heeft slechts 1 keer haar poten gebruikt, dat was bij een zeer hooggehouden dummy dus ik ben niet bang dat ik daar veel tijd aan hoef te besteden. waarschijnlijk kan ik met stap 3 ook meteen stap 4 al halen.
Daarna wordt het interssant. dan ga je bepaalde gerdagingen niet meer clicken en ben je dus echt aan het shapen en dan moet ze dus echt het clcikerspel gaan uitdokteren. Dat zal wel even duren maar als het krwatje valt dan kun je als trainer altijd zo heerlijk genieten van dat lichtbolletje dat je ziet aangaan.
Op dit moment is het voor Mamba nog puur voer verdienen. Maar ik denk dat ze veel plezier aan het leren zal gaan beleven.

Geen opmerkingen: